Glede

Glede er viktig for en kristen, glede er noe som hører med i en kristen sitt liv. Bibelen nevner det til og med som en av åndens frukter (Galaterbrevet 5,22), altså er glede en viktig del av kristenlivet. Har du noe å glede deg over da?

Jeg har lyst til at du nå skal stoppe litt opp å tenke på hva Herren har gjort for deg, og hva Han gjør for deg. For min egen del ble jeg minnet om det som står i Jesaja 61,10: «Jeg gleder meg i Herren, min sjel jubler over min Gud. For Han har kledd meg i frelsens klær og svøpt meg i rettferdighets kappe lik en brudgom som setter på seg prestelig turban, lik en brud som pynter seg med smykker.» Jeg gleder meg i Herren og over det Han har gjort for meg, Han som gjennom Jesus tok bort min synd og kler meg i rettferdighet! Det står i Salme 16,11: «Du lærer meg livets vei, hos Deg er glede i overflod, fryd uten ende ved Din høyre hånd.» Der er glede i overflod hos Herren, Herren har lyst til å gi oss glede! Jeg syns det er stilig at det blir sagt at det er fryd uten ende ved Herrens høyre hånd, for hvem er det som sitter der? Jo, Jesus er det som sitter ved Guds høyre hånd: Hebreerbrevet 10,12 «Men Jesus har for alltid båret fram et eneste offer for synder og satt seg ved Guds høyre hånd.» Det er glede å hente i det som Jesus har gjort for oss, fryd uten ende og glede i overflod!

Jeg ønsker meg større glede over dette, og om du også kjenner på det så kan vi sammen be slik som David i Salme 51,14: «Gi meg igjen gleden over din frelse, hold meg opp med en villig ånd!» Vi ønsker jo å være glade, vi ønsker å oppleve lykke. For mange så kan livet her nede være en jakt etter lykke, det er så alt for mange som går rundt ulykkelige. Som vanlig deler Bibelen med oss hva vi trenger: Salme 4,7-8: «Mange sier: Hvem kan gi oss lykke? La lyset fra Ditt ansikt skinne over oss, Herre! Du gir meg større glede i hjertet enn andre får av korn og vin i overflod.» Hvem kan gi lykke? Hvem kan gi VIRKELIG lykke? David deler med oss at den gleden Herren gir han er større enn den glede han kan få av det som er i verden. Herren ønsker å gi oss glede og lykke!

Til slutt ville jeg ta med noe fantastisk om Gud og hva han synes om oss: Sefanja 3,17: Herren din Gud er hos deg, en helt som frelser. Han fryder og gleder seg over deg og viser deg på ny sin kjærlighet. Han jubler over deg med fryd.» Vit det min venn at Herren fryder og gleder seg over deg. Han jubler over deg, Han elsker deg og lengter etter å vise deg Sin store kjærlighet på ny.